ExxonMobil betalte 9,4 milliarder i skatt til Norge i 2017

Publisert

Årsrapportene og dermed regnskapstallene for 2017 kommer fortløpende inn til Brønnøysundsregistrene, og når man tar en titt på de ser man nøkkeltall som er interessante også for de som ikke kjøper og selger aksjer i selskapene.

Et av nøkkeltallene som er spesielt interessante for oljebransjen, er hvor mye selskapene betaler i skatt. På dette området står selvsagt det delvis statlig eide Statoil i en særstilling, men de andre oljeselskapene som opererer på norsk sokkel bidrar også med store beløp.

Et eksempel på det er ExxonMobil Exploration and Production Norway AS. De eies av Exxon Mobil Corporation i USA, og har hovedkontoret sitt på Forus i Sandnes kommune. De er et av flere datterselskaper i Norge. I tillegg eier oljegiganten også Esso Norge og ExxonMobil Production Norway.

Ifølge de nylig tilgjengelige regnskapstallene for selskapet bidro de med 9,4 milliarder kroner i skatt i 2017. Det betyr at ExxonMobil Exploration and Production alene betalte nok i skatt til å finansiere alt staten bruker på klima og miljø i løpet av et år.

Selskapet hadde en omsetning på 31 milliarder kroner i fjor, og av det leverte de et driftsresultat på hele 15,3 milliarder kroner. Etter at finansielle inntekter og utgifter, samt skatten var betalt, ble de sittende igjen med et resultat etter skatt på 5,7 milliarder kroner.

Les også:

Powered by Labrador CMS