- Etterspørselen skraper bunnen

Publisert

Rubrikkselskapet Rubrikk.no samler inn stillingsannonser fra flere forskjellige tjenester, samt fra bedriftenes egne hjemmesider. Det gir de en god oversikt over hvilke stillinger som er utlyst, samt hvor mange ledige stillinger det er over tid. enerWE har derfor bedt de om å ta en titt på tallene og utviklingen for oljebransjen. Det er ikke lystig lesing.

- Oljesektoren har fortsatt et minimalt behov for arbeidskraft. Med kun 172 stillingsannonser ute i en såpass stor sektor, signaliserer det at selskaper fortsatt har ansettelsesstopp. Målt opp mot samme periode i 2015 er det nå seks prosent lavere etterspørsel etter kompetanse innen sektoren, sier Adil Osmani, administrerende direktør i Rubrikk.no til enerWE.

Utviklingen fra sommeren viser at antall utlyste stillinger har falt fra litt over 200 til under 150, og så en liten oppgang i oktober før tallene igjen falt noe i november.

- Etterspørselen etter mennesker innen sektoren skraper bunnen. Dette er ikke en nødvendigvis en indikator på at etterspørsel skal opp, men heller at man ikke kan gå lavere enn null, sier Osmani til enerWE.

Han tror det vil holde seg slik en stund fremover.

Ser vi på tallene litt lengre bakover i tid, ser vi raskt hvor kraftig nedover det har gått. I en oversikt over utlyste stillinger i olje- og gass i Rogaland ser vi at antall utlyste stillinger har falt kraftig siden 2011. Da var det mer enn 1000 utlyste stillinger i Rogaland alene. Nå er det nede i 52.