Solberg og Jensen er Olje-Norges mektigste

Publisert

I forkant av oljemessen ONS har en jury kommet fram til at statsrådene og partilederne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) er de mektigste i Olje-Norge.

De to mektige regjeringskvinnene topper listen foran Statoil-sjef Eldar Sætre, som inntar den siste pallplassen i vurderingen, som er gjort for Stavanger Aftenblad. Statsminister Erna Solberg sier slike målinger sier mer om dem som lager listen enn dem som står på den, men hun synes det er rett og rimelig at hun og regjeringskollega Jensen havner øverst.

– Det er alltid riktig i et demokrati at de folkevalgte har mest makt, sier Solberg. Samtidig understreker hun at selv om regjeringen og Stortinget står for rammebetingelsene, har hun ikke noe ønske om å detaljstyre oljebransjen.

Forrige gang Offshore Northern Seas (ONS) ble arrangert, for to år siden, havnet daværende Statoil-sjef Helge Lund på topp. Hans etterfølger Eldar Sætre må altså se de to statsrådene gå forbi ham.

Bak Sætre følger Petroleumstilsynets direktør Anne Myhrvold, og Statoil-sjefens kollega og underordnede, Arne Sigve Nylund, som er sjef for norsk sokkel i det delstatlige selskapet. Lenger ned på listen er både fagforeninger og NHO representert.

Offshorekonferansen starter i Stavanger mandag og pågår fram til torsdag.