Omstilling skyldes mer enn lav oljepris, ifølge Solberg

Publisert

Om få år vil en stadig eldre befolkning for alvor begynne å merkes på statsbudsjettet.

Omstillingen av Norge er mer grunnleggende enn den arbeidsledigheten som skyldes lav oljepris, mener statsminister Erna Solberg (H).

Solberg slo fast at fallet i oljeprisen har ført til en raskere omstilling fra en oljedrevet økonomi til kunnskapsbasert økonomi, enn hva noen har sett for seg. Men omstillingen handler om noe mer, understreket hun i åpningstalen til Høyres landsmøte fredag:

– Om få år vil en stadig eldre befolkning for alvor begynne å merkes på statsbudsjettet. Og vi må omstille oss til et lavutslippssamfunn som er basert på miljømessig bærekraft. Dessuten trenger vi flere jobber for å få til god integrering, slik at de som kommer i jobb betaler skatt raskere enn før, sa Solberg.

Partilederen manet de godt over 1.000 delegatene til å tro på Høyres budskap i den pågående debatten om skattelettelser og tiltak mot ledigheten.

– Kjære landsmøte, ikke la noen fortelle dere noe annet: Den samlede økonomiske politikken virker nå kraftig for å bekjempe ledigheten. Situasjonen er alvorlig, og dette møter regjeringen svært offensivt, sa Solberg.