Statsministeren satser stort på aktivitet på verft for å møte oljesmellen

Publisert

Støre og Solberg sterkt uenige i forkant av statsbudsjettet som legges frem neste uke.

Ap-leder Jonas Gahr Støre fortsetter å fyre løs mot regjeringen og statsminister Erna Solberg (H), som han mener har vært «konsekvent på etterskudd» i møtet med nedturen i oljenæringen.

- Mangelfull innsats

Støre er ikke fornøyd med regjeringens innsats for dem som rammes, skriver VG. Han mener Regjeringen ikke kan klandres for at oljeprisen har falt eller at det er børsuro.

- Denne utfordringen er annerledes enn finanskrisen i 2008, og den er mer isolert til enkeltnæringer og enkeltdeler av landet. Men det er regjeringens ansvar å møte den, og den innsatsen mener jeg er mangelfull, sier Støre, som ikke er nådig i sin vurdering.

Skal øke aktivitet på verftene

Samtidig som han sier han ikke er for å subsidiere næringer som sliter, mener han det er mulig å ta grep for å avhjelpe situasjonen. Solberg lover på sin side at statsbudsjettet som legges fram neste uke vil inneholde nettopp tiltak for å møte oljesmellen.

– Det store oljeprisfallet siden i fjor sommer gjør at omstillingen kommer raskere enn noen kunne vente, sier statsministeren som mener at den økte arbeidsledigheten skal bli møtt med «kraftig satsing på arbeid og aktivitet på verftene».