Erna fornærmer oljenæringen

Publisert

...men Erna er ikke enig.

Statsminister Erna Solberg (H) framstiller gang på gang oljenæringen som en bransje i nedgang, og fornærmer med det alle som jobber der, mener lederen for næringskomiteen på Stortinget.

Geir Pollestad (Sp) trekker fram at Solberg i nyttårstalen, på NHOs årskonferanse og fra Stortingets talerstol har kommet med budskapet at Norge må finne andre næringsveier, skriver Dagens Næringsliv.

Når statsministeren og regjeringen sier dette så mange ganger, virker det veldig negativt på næringen. Erna Solberg etterlater et inntrykk at vi fram til nå har levd av olje og gass, men at vi i fremtiden skal leve av kunnskap, sier Pollestad.

Han får støtte av Aps næringspolitiske talsmann, Terje Aasland.

Erna Solberg må være varsom med å snakke ned olje- og gassnæringen, for den trenger fortsatt å rekruttere ungdommen, sier han.

Både han og Pollestad forteller om henvendelser fra bransjefolk som er oppgitt over statsministerens retorikk, ifølge avisen.

Statsministeren selv avviser kritikken.

Men tiden hvor olje- og gassindustrien er motoren i veksten til norsk økonomi, kan være over. Derfor må vi sørge for nødvendig omstilling for fremtiden, sier Solberg.