NVE: - Turistforeningen har vært involvert fra starten av

Publisert

Den Norske Turistforeningen vedtok en resolusjon på sitt landsmøte der de enstemmig gikk inn for å be regjeringen om å stanse NVE's arbeid med å utvikle en nasjonal ramme for vindkraft på land i Norge. De sier selv at de vil ha en omstart av hele prosessen.

Når enerWE snakker med NVE får vi høre at de har holdt på med prosjektet siden februar i fjor. Turistforeningen har vært involvert fra et så tidlig tidspunkt som mulig.

- Turistforeningen har vært involvert fra starten av, sier Erlend Bjerkestrand, prosjektleder for Nasjonal ramme for vindkraft på land, til enerWE.

Han forteller at NVE sendte ut et brev til alle de store interesseorganisasjonene da de satte i gang, og at ut fra svarene de fikk så var det mest hensiktsmessig å opprette en dialoggruppe. Denne gruppen består av Naturvernforbundet, DNT, WWF, NJFF, SABIMA, NOF og Norsk Friluftsliv, i tillegg til NVE og Miljødirektoratet.

- Dialoggruppen har hatt møte annenhver måned siden rett over sommeren i fjor, sier Bjerkestrand.

Han er derfor klar på at Turistforeningen har vært ordentlig involvert i prosessen, og at de fortsatt får være det hvis de vil.

- Turistforeningen har absolutt vært involvert, og de vil bli involvert fremover også, sier Bjerkestrand.

Han er likevel ikke overrasket over at Turistforeningen har gått til det skrittet om at de ber om at hele prosjektet stanses.

- Vi har fått med oss at DNT har ønsket seg en litt annen prosess og kanskje også et annet oppdrag. De har signalisert at de ønsker en annen prosess, sier Bjerkestrand.

Han forteller at de nå har publisert et sett med 43 områder som skal analyseres for å se hvorvidt det er aktuelt å bruke de til vindkraft.

- Der vil de kunne komme med innspill til hver enkelt område. Vi ønsker å få innspill om viktige ting vi må ta hensyn til, sier Bjerkestrand.

Fristen er satt til 20. september, så det er god tid til å komme med innspill. Siste ord er heller ikke når de analysene er gjort.

NVE har frist til 1. mars neste år, og etter det skal olje- og energidepartementet sende rammen ut på høring. Det er således mer enn nok av både tid og muligheter for å komme med innspill til det som tilslutt blir vedtatt av politikerne i Stortinget en gang neste år.

Her kan du lese mer om Nasjonal ramme for vindkraft på land på NVE's hjemmeside.

Les også: