Det unike jobbsøkerkursetDUJSK
Det unike jobbsøkerkursetDUJSK

Hodejeger: Disse to typene selskap får mange godt kvalifiserte søkere

Publisert

OG-S er et rekrutteringsselskap som lever av å rekruttere ledere og spesialiserter. Selskapet har kontorer i Oslo og Stavanger, og har mange kunder fra energibransjen, både innen olje/gass og i den fornybare kraftbransjen.

Nå forteller daglig leder og hodejeger Erik Falk Hansen til enerWE at det er to typer selskaper som skiller seg positivt ut med spesielt mange relevante og gode søkere:

 • Små og mellomstore selskap som driver med fornybar energi eller teknologi inn mot fornybar energi
 • Små og mellomstore selskap i oljebransjen, men som har fokus på ting som IoT, Big Data, IA, SaaS og lignende
 • - Vi ser at folk er villige til å gå ned noe i lønn for å jobbe for spennende selskap innenfor disse to områdene og ser ofte at vi får gode søkere på stillinger i Oslo fra folk som bor i de mer tradisjonelle oljebyene som Bergen og Stavanger, sier Falk Hansen.

  Han trekker også frem at selskapene som satser innen fornybart er ekstra populære blant de godt kvalifiserte arbeidssøkerne.

  - For 10 dager lanserte vi tre stillinger for Ocean Sun, et selskap med store vekstplaner innenfor internasjonal solenergi. Totalt har vi mottatt 418 søknader, og det som er interessant her er at kvaliteten på søkerne er utrolig høy, sier Falk Hansen.

  Høye søkertall er typisk noe man opplever når det er mange arbeidsledig, men det er ikke grunnen til at det er mange søkere her.

  - Jeg er overrasket over hvor mange søkere som allerede er i jobb. 9 av 10 er i jobb den dag i dag, og da gjerne i tradisjonelle oljeselskap eller oljeserviceselskap, sier Falk Hansen.

  Hodejegeren forteller at det er tydelig at folk nå tenker litt anerledes. Tidligere var det gjerne slik at "alle" søkte seg til oljebransjen fordi det var gode penger der, mens det nå er viktigere for de å jobbe med noe de opplever som relevant for fremtiden. Da går det gjerne på temaer som grønn energi og spennende ny teknologi.

  - Det er spesielt artig å lese søknadene ettersom det er stort fokus på hvor motivert kandidatene er for å gå fra tradisjonell olje til grønnere industri/energi, sier Falk Hansen til enerWE.

  Etter noen magre år er det gode tider igjen, men nå er det ikke bare lønnen som betyr noe.

  - De vil jobbe med enten fornybar energi eller data. Det er hot nok til at folk er villig til å flytte på seg. I mange tilfeller er folk også villig til å gå ned i lønn for å jobbe med noe som er mer fremtidsrettet, sier Falk Hansen.

Powered by Labrador CMS