Bilde fra Facebook
Bilde fra Facebook

Er du en stolt oljearbeider?

Mange oljearbeidere har oppdatert sitt profilbilde det siste døgnet.

Publisert Sist oppdatert
Arbeidsukeelev Eivor Øsebak-Loe hilser på Eldar Sætre i Equinor<br>Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE
Arbeidsukeelev Eivor Øsebak-Loe hilser på Eldar Sætre i Equinor
Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE

Mange ungdom ser på oljebransjen som en lite fremtidsrettet bransjen

Fire år på rad har enerWE fått muligheten til å ta imot arbeidsukeelever. Gjennom dette samarbeidet har enerWE fått lære mye om hvordan morgendagens helter ser på oljebransjen.

Mange ungdom ser på oljebransjen som en lite fremtidsrettet bransjen. Eivor Øsebak-Loe var en av arbeidsukeelevene i enerWE et tidligere år, og hun fikk i oppgave å høre med sine venninner på ungdomsskolen om hva de tenker om oljebransjen. Se hennes svar i videoen under."Alle" mener oljejobbene er overflødige

— Jeg kjenner på en voldsom stigmatisering. Det er ikke godt, forteller Idar Martin Herland i Equinor til enerWE. "Alle" mener at jobbene våre egentlig er overflødige. Samtidig er vi alle tunge oljoholikere, uten reelle alternativer tilgjengelige. Men jeg er stolt av jobben min. Vi bidrar til samfunnet, ofte på bekostning av både helse og familie. Verden trenger det vi produserer, og landet trenger pengene.

Er du stolt av å være en oljearbeider? Da kan du legge på denne rammen på profilbildet ditt her på Facebook.

Idar Martin Herland

Idar Martin Herland forteller at dette er bakgrunnen for at han skrev følgende på Facebook:

— Er du stolt av å være en oljearbeider? Da kan du legge denne rammen på profilbildet ditt her på Facebook.

Han forteller til enerWE at han har fått god mottakelse, og at han ser ser at mange er stolte oljearbeidere på Facebook.

Oljearbeiderne har all grunn til å være stolte

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg forteller til enerWE at han støtter kampanjen.

De som setter på teksten «stolt....» ønsker jeg å gi honnør.

Kjell-Børge Freiberg

— De som setter på teksten «stolt....» ønsker jeg å gi honnør. De har selvfølgelig all grunn til å være stolt. Så får en også et bilde på hvem er de! Vanlige dyktige mennesker som bor i hele dette landet som bidrar til verdiskapning og at lokalsamfunn er slik de er i dag. I den politiske debatten snakker MDG og SV om oljedirektørene og lobbyen. Derfor er det flott syns jeg. Fordi det handler om vanlige folk som bor der de bor. Også i bygda der jeg bor. Noe mange ikke ville gjort viss det ikke hadde vært for aktiviteten på norsk sokkel.

Også toppsjefer oppdaterer sitt profilbilde på Facebook

Kristin Kragseth er administrerende direktør i oljeselskapet Vår Energi. Hun er blant de som har oppdatert sitt Facebookbilde med teksten "Stolt oljearbeider"

Kristin Kragseth (Foto: Vår Energi)
Kristin Kragseth (Foto: Vår Energi)

— Jeg har oppdatert profilbildet fordi jeg er stolt av vår næring.

Kristin Kragseth

— Jeg har oppdatert profilbildet fordi jeg er stolt av vår næring, alle folkene i den, politikerne, akademia og myndighetene rundt den, som sterkt har bidratt til at Norge er det beste landet og bo i, forteller hun til enerWE. Fordi vi har råd til det, og fordi vi forvalter inntektene sammen i et demokrati, kan vi bli enda bedre når det gjelder olje og gass, klima og alt annet vi ønsker å prioritere her i landet vårt.

Ikke aktuelt med "Stolt vindkraftarbeider"

Det er ikke kun de som jobber i olje- og gassnæringen i energinasjonen Norge som føler at de må forsvare arbeidsplassen sin og jobben de gjør. I den senere tiden har også flere av de som jobber innen fornybarnæringen med vindkraft fått merke kritikk på sosiale medier og i samfunnsdebatten generelt.

Andreas Thon Aasheim er spesialrådgiver i vindkraftorganisasjonen Norwea.

— Er det aktuelt for dere som jobber med vindkraft å lage en tilsvarende ramme på Facebook med "stolt vindkraftarbeider"?

Andreas Thon Aasheim <br>(Foto: Chul Christian Aamodt)
Andreas Thon Aasheim
(Foto: Chul Christian Aamodt)

— Det er flott at oljearbeidere er stolte over jobben de gjør, det har de all grunn til, forteller Andreas Thon Aasheim til enerWE. Kvinner og menn som jobber med å bygge ut fornybar energi, og med å holde kraftsystemet i gang, er minst like stolte over jobben de gjør, hver eneste dag, i all slags vær. Men jeg tror ikke et badge på Facebook gjør de mer eller mindre stolte, så vi har ingen planer om å lage noe tilsvarende.

Vi har alt for mye skam

Harald Eide Ellingsen er komiker, og ansatt i Høyre. Han har lagt ut et noe alternativt facebookbilde, med teksten "Stolt oljeforbruker".

— Jeg så at det var det en facebook-venninne som la ut "Oljefrue" for hun ville også være med på trenden. Så tenkte jeg det kan være morsomt med "Stolt oljeforbruker", forteller han til enerWE.

Han forklarer til enerWE at det mest var ment for gøy, men at han også har en dypere mening bak det.

Vi har alt for mye skam, eller forsøkes å påføres skam.

Harald Eide Ellingsen

— Vi har alt for mye skam, eller forsøkes å påføres skam. Jeg forsøker å ta mer tog, kjøre mindre bil, gjenbruke etc. Men skam føler jeg ikke. Jeg synes ikke vi skal føle skam for enhver liten ting.

Powered by Labrador CMS