Eldar Sætre presenterte i dag Equinors plan for å bremse utslippene fremover.
Eldar Sætre presenterte i dag Equinors plan for å bremse utslippene fremover.

- Vårt utgangspunkt er at dette ikke skal føre til noen økning av strømprisen

Equinor tror ikke elektrifiseringen av norsk sokkel vil føre til økte strømpriser.

Publisert

I dag hadde gigantkonsernet Equinor innkalt til pressekonferanse på hovedkontoret utenfor Oslo for å fortelle om konsernets plan for å kutte i utslippene. Ifølge Equinor skal utslippene kuttes med 40 prosent og legger opp til investeringer på rundt 50 milliarder kroner for å nå målet. Et viktig bidrag er elektrifiseringen av norsk sokkel.

På spørsmål fra enerWE om han tenker dette kan få konsekvenser for strømprisen for den vanlige forbruker, svarer konserndirektør Eldar Sætre;

- Vårt utgangspunkt er at dette ikke skal føre til noen økning av strømprisen. Dette vil kreve forsterkning av nettet og investeringer enkelte steder, der vil vi bidra gjennom anleggsbidrag, men det er også et større volum av elektrisitet som vil bli gjort tilgjengelig gjennom økt produksjonskapasitet, sier han.

Men Sætre understreker at de vil bruke tid på dette i samspill med aktører som myndighetene og Statnett.

- Dette er noe vi vil bruke tid på, slik at vi tror at dette markedet og den nettkapasiteten som utvikles, vil gå hånd i hånd og vil kunne balanseres ut på en god måte slik at det ikke slår ut negativt på strømprisen eller nettleien, sier han.

- Hvordan tror dere kraftbransjen ser på dette?

- Nå har jeg ikke hørt noen reaksjoner ennå. For dem representerer det jo dette en større etterspørsel, så det bør jo være interessant for kraftbransjen å kunne være med og levere strøm til noe så meningsfylt, tror Sætre.

Powered by Labrador CMS