Eldar Sætre, Sandra Lied Haga og Reidar Gjærum
Eldar Sætre, Sandra Lied Haga og Reidar Gjærum

Vant Equinor's talentsstipend på én million kroner

- Dette stipendet er en ubeskrivelig viktig hjelp for min fremtid som cellist.

Publisert

Equinor skriver i en pressemelding at Sandra Lied Haga vant Equinors talentstipend i klassisk musikk på én million kroner.

Blant tre nominerte var det 25-åringen fra Nordstrand som overbeviste juryen med sine klassiske musikktoner.

– En av våre fremste cellister, sier den verdenskjente pianisten, Leif Ove Andsnes.

– Sandra er en cellist som utmerker seg innen den klassiske musikksjangeren. Hun viste fra tidlig alder en oppsiktsvekkende teknisk kontroll og en fyldig syngende cellotone, og har de siste årene utviklet sin personlige stemme. Hun legger ned en formidabel innsats for å stadig nå videre, og har de siste årene fått god internasjonal erfaring. Sandra er en av våre fremste cellister, og vi i juryen gleder oss til å følge hennes musikkarriere videre, sier Leif Ove Andsnes, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter og årets juryleder.

Equinors talentstipend i klassisk musikk er en del av talentprogrammet Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Stipendet skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere. Som årets vinner mottar Sandra et klassisk musikkstipend på én million kroner.

Nordstrandsjenta har høye ambisjoner for sin musikkarriere, og beskriver millionstipendet som avgjørende for å kunne leve av sin store lidenskap.

– Min drøm har alltid vært å spille på de store verdensscener og å kunne leve av min største lidenskap. Tiden nå er avgjørende for min videre musikkarriere, og dette stipendet er en ubeskrivelig viktig hjelp for min fremtid som cellist, sier Sandra.

Som treåring startet Sandra sin musikkreise, og den store inspirasjonskilden er den verdenskjente cellisten og Sandras tidligere læremester, Truls Mørk. I dag er hun selv en cellist som musikkverdenen har store forhåpninger til.

– Sandra har de siste årene imponert stort i sin utvikling som cellist og musiker. Sandra har vist læringsvilje, glød og dedikasjon gjennom sin musikkarriere, og som årets vinner av stipendet trer hun inn i rekken av enestående talenter innen klassisk musikk. Vi gleder oss til å følge Sandra videre, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Equinor.