Akrivfoto.
Akrivfoto.

Selv i underskuddskvartalet betalte Equinor 10,2 milliarder i skatt til Norge

Selv om Equinor totalt sett gikk med underskudd i fjerde kvartal, gikk de med overskudd på norsk sokkel.

Publisert Sist oppdatert
Aktiviteten på norsk sokkel gikk i pluss.
Aktiviteten på norsk sokkel gikk i pluss.

I dag har Equinor lagt frem tallene for fjerde kvartal 2020. Kortversjonen er at de gikk med underskudd i kvartalet, og det er lavere olje- og gasspriser som får skylden.

Equinor rapporterte et totalt underskudd på 2,4 milliarder dollar, noe som tilsvarer 21,8 milliarder kroner.

Disse tallene inkluderer imidlertid avskrivninger, og ser man på driftsresultatet endte det på 760 millioner dollar i pluss, med et resultat etter skatt på 550 millioner dollar i minus. Omregnet til norske kroner tilsvarer det et driftsresultat på 6,9 milliarder kroner og etter skatt ble det til et underskudd på 5,0 milliarder kroner.

Når vi titter litt på tallene som rapporteres, kommer det imidlertid frem at Equinor også i fjorårets siste kvartal gikk med overskudd på norsk sokkel.

Før skatt gikk den norske olje- og gassvirksomheten et overskudd på 1.841 millioner dollar før skatt, og et resultat etter skatt på 707 millioner dollar. Med en gjennomsnittlig dollarkurs på 9,03 kroner i kvartalet tilsvarer det en regnskapsført skatteregning på 10,2 milliarder norske kroner til Norge.

Det var riktignok mindre enn i fjerde kvartal 2019, men det var like fullt i pluss. Samtidig må det påpekes at regnskapsført skatteregning og den faktisk innbetalte skatten vil variere som følge av måten regnskapene føres.

Det gikk derimot ikke like bra regnskapsmessig i den internasjonale virksomheten. Der var underskuddet på 1.215 millioner dollar, tilsvarende 11 milliarder kroner, og i USA var underskuddet på 172 millioner dollar 1,6 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS