Snorre A
Snorre A

Henter ut 88 milliarder ekstra fra Snorre-feltet

Equinor og partnerne bruker 19,5 milliarder kroner, og forventer god lønnsomhet selv om oljeprisen skulle gå langt lavere enn i dag.

Publisert Sist oppdatert

Equinor forteller i en pressemelding at de på lørdag 12. desember startet produksjon fra Snorre Expansion Project. De forventer at dette prosjektet vil bidra med 200 millioner ekstra fat olje fra feltet i Nordsjøen.

Med dagens oljepris og dollarkurs tilsvarer det olje for 88 milliarder kroner.

– Jeg er stolt av at vi har klart å gjennomføre sikker oppstart av Snorre Expansion Project før plan i et så spesielt år som 2020. I tillegg ligger prosjektet an til å leveres over 1 milliard kroner under kostnadsestimatet i plan for utbygging og drift, sier konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor, Geir Tungesvik.

Snorre-lisensen eies i fellesskap av Equinor, Petoro, Vår Energi, Idemitsu og Wintershall DEA. Feltet har vært i drift siden 1992, og med forlengelsen forventes det å produsere ut 2040. Utvinningsgraden økes også fra 46 til 51 prosent.

Snorre-feltet er et tradisjonelt felt, men det knyttes også opp mot overgangen til fornybar energi gjennom Hywind Tampen-prosjektet. Det prosjektet vil bidra til elektrifisering av Snorre og Gullfaks-feltene, og det forventes av havvindparken vil klare å produsere omlag 35 prosent av feltenes strømforbruk.

Totalt er investeringene i Snorre Expansion Project på 19,5 milliarder kroner, og Equinor skriver at investeringen er lønnsom selv om oljeprisen skulle gå langt lavere enn i dag.

Powered by Labrador CMS