Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Revisorer advarte om at Equinor-struktur kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging

– Vi oppgir årlig inntekter, resultat før skatt, skattekostnad og egenkapitalutvikling for hvert enkelt selskap vi har registrert i USA.

Publisert

Komplisert selskapsstruktur i USA fikk internrevisorer i Equinor til å advare selskapets ledelse om at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

I USA hadde selskapet i 2016 en svært komplisert struktur med over 30 selskaper, skriver Dagens Næringsliv. I en rapport samme år skrev Equinors internrevisorer at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

– Med en kompleks juridisk struktur er det en risiko for ytterligere spørsmål under revisjoner, mer grundige revisjoner fra skattemyndigheter, utfordringer knyttet til internprising og inntrykk av spekulativ skatteplanlegging, heter det i rapporten, som avisa har fått tilgang til.

Revisorrapporten fra 2016 var ifølge DN en såkalt rød rapport, som betyr at den gikk direkte til konsernledelse, styret i selskapet, styrets revisjonskomité og konsernsjef Eldar Sætre.

Equinors pressetalsmann Bård Glad Pedersen sier til avisa at åpenhet bidrar til trygghet for at selskapet betaler riktig skatt.

– Vi oppgir årlig inntekter, resultat før skatt, skattekostnad og egenkapitalutvikling for hvert enkelt selskap vi har registrert i USA, sier han.

(©NTB)