Equinor's USA-rapport er klar

Legger fram rapporten samtidig som Nobels fredspris kunngjøres på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Equinor legger fredag fram en rapport om selskapets virksomhet i USA. Det skjer på samme tidspunkt som kunngjøringen av Nobels fredspris.

Dagens Næringsliv har avdekket at selskapet har tapt 200 milliarder kroner på investeringer i løpet av de siste 20 årene.

I etterkant av avsløringene, leide Equinor inn statsautorisert revisor og partner i PwC, Eli Moe-Helgesen, til å gjennomgå utenlandsinvesteringene.

Nå er rapporten klar, og den ble torsdag lagt fram for olje- og energiminister Tina Bru (H), skriver avisen.

Ledelsen i Equinor, med avtroppende konsernsjef Eldar Sætre, påtroppende konsernsjef Anders Opedal, så vel som styreleder Jon Erik Reinhardsen, var til stede. Det var også representanter fra revisjonsselskapet PwC.

Funnene i rapporten skal presenteres av Moe-Helgesen på en pressekonferanse fredag klokka 11. Dette er på samme tid som kunngjøringen av Nobels fredspris skjer.

– Jeg var rett og slett ikke oppmerksom på at Nobelprisen annonseres samtidig. Vi har ønsket å legge fram denne rapporten åpent og gjøre det så raskt som vi kan, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Equinor til NTB.

Han understreker at det er viktig for Equinor å legge til rette for at Stavanger-baserte medier kan dekke virksomheten tett.

– Vi har satt et tidspunkt på dagen som gjør det mulig for journalister i Stavanger som følger oss tett, å reise på dagen og komme til pressekonferansen dersom de ønsker det, legger han til.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS