Foto: Anders Lie Brenna
Foto: Anders Lie Brenna

Equinor tildelt fem nye letelisenser på britisk sokkel

– Vi tror på fortsatt verdiskaping på britisk sokkel gjennom nye funn.

Publisert

Equinor er tildelt fem letelisenser i Storbritannia, fire som operatør og en som partner.

– Disse tildelingene i lisensrunden for nye områder er viktige for at vi skal kunne opprettholde vårt høye letenivå på britisk sokkel, i tråd med vår ambisjon om å være en ledende leverandør av energi til Storbritannia, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk og britisk sokkel.

Lisensene ligger i Moray Firth og på den østlige Shetlandplattformen, og utvider Equinors nåværende posisjon i disse områdene av Nordsjøen.

Konsernet ble også tildelt en forlengelse av Frigg-lisensen i den nordlige delen av Nordsjøen. Tildelingene omfatter forpliktelser om seismiske undersøkelser i områdene.

– Vi tror på fortsatt verdiskaping på britisk sokkel gjennom nye funn, og ser fram til at vår femte letebrønn i 2019, Lifjellet, blir boret senere i år, sier Ashton.

Equinor er et av de mest aktive leteselskapene i Storbritannia. I mai i fjor ble selskapet tildelt ni nye lisenser i den 30. lisensrunden på britisk sokkel, hvorav åtte som operatør.

Konsernet er den største leverandøren av råolje til Storbritannia, og den største leverandøren av naturgass.

Equinor bygger nå ut Mariner-feltet, en av de største oppstrømsinvesteringene i Storbritannia de siste ti årene, med en samlet investering på over 4,5 milliarder britiske pund.

(©NTB)BB