Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Equinor klaget inn for brudd på OECDs retningslinjer for ansvarlig næringsliv

Seks arbeidere omkom under byggingen av en oljeplattform til Martin Linge-prosjektet.

Publisert

Equinor er klaget inn for brudd på OECDs retningslinjer for ansvarlig næringsliv, etter kranulykken på Martin Linge-plattformen i Sør-Korea i 2017.

Seks arbeidere omkom og 22 ble skadd da to kraner kolliderte under byggingen av en oljeplattform til Martin Linge-prosjektet på norsk sokkel. Ulykken skjedde 1. mai 2017 på verftet Samsung Heavy Industries i Sør-Korea.

Ifølge en pressemelding fra Forum for Utvikling og Miljø (ForUM) er Equinor, sammen med oljeselskapet Total, oljeserviceselskapet TechnipFMC og det koreanske Samsung-verftet klaget inn for brudd på OECDs retningslinjer for ansvarlig næringsliv, skriver Dagsavisen.

Oljeselskapet anklages for manglende åpenhet og dialog med berørte parter, ettersom selskapet nekter å offentliggjøre rapporten som tar for seg ulykkesårsaker og ansvarsforhold.

Klagen er levert til OECDs kontaktpunkt i Norge av sørkoreanske fagforeninger og de etterlattes representanter. OECDs kontaktpunkt kan kun gi ikke-bindende vurderinger i innklagede saker, ettersom de ikke har dømmende makt.

Martin Linge-plattformen ble satt på plass i fjor, etter at prosjektet har vært plaget av en rekke utsettelser og kostnadsoverskridelser.

(©NTB)