Equinor selger seg ut av Bakken-feltet i USA med milliardtap

I 2011 betalte Equinor 4,7 milliarder dollar. Nå selger de for 900 millioner.

Publisert

Equinor selger seg ut av tapssluket Bakken-feltet i USA for 900 millioner dollar. I 2011 betalte Equinor 4,7 milliarder dollar for eierandelen.

Ifølge Dagens Næringsliv står investeringen for hoveddelen av tapene på over 200 milliarder kroner som selskapet har bokført i USA de siste 20 årene.

Nå sier selskapet at de tar grep for å øke lønnsomheten i sin internasjonale olje- og gassvirksomhet.

– Dagens annonsering om at vi går ut av Bakken-feltet, er et viktig steg i denne prosessen, sier konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt Al Cook i en pressemelding.

Han sier selskapet har samarbeidet med kjøperen Grayson Mill Energy om å bevare arbeidsplasser og sørge for overføring av ekspertise på best mulig måte.

– Ved å selge våre eierandeler i Bakken-feltet realiserer vi inntekter som kan anvendes på mer konkurransedyktige eiendeler i vår portefølje og dermed skape høyere verdi for våre aksjonærer, heter det videre.

Til DN sier pressetalsmann Erik Haaland at de totale nedskrivningene siden oppkjøpet er på rundt 8 milliarder dollar, nærmere 68 milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

Equinor bestemte seg i høst for å redusere aktiviteten i USA og å legge ned kontoret i Austin, som er selskapets senter for satsing på landboring i USA og resten av verden.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS