Stord  20180308.Statoils konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring, Margareth Øvrum på Aasta Hansteen platformen som i disse dager ferdigstilles i Digernessundet ved Stord.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Stord 20180308.Statoils konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring, Margareth Øvrum på Aasta Hansteen platformen som i disse dager ferdigstilles i Digernessundet ved Stord.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Equinor skal investere 7,8 milliarder i Troll-feltet

Publisert

Equinor og partnerne i Troll-lisensen skal investere 7,8 milliarder kroner i Troll-feltet for å forlenge feltets levetid.

– Tredje fase i Troll-utviklingen realiserer 2,2 milliarder fat oljeekvivalenter og har en balansepris på under 10 dollar fatet. Dette er trolig et av de mest lønnsomme og robuste prosjektene vi har hatt i selskapets historie, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor, Margareth Øvrum, i en pressemelding.

Equinor og partnerne i Troll-lisensen leverer planen for videreutvikling av det gigantiske Troll-feltet på norsk sokkel til Olje- og energidepartementet tirsdag.

– Troll er et olje- og gassfelt i særklasse i verden. Det at vi i dag leverer plan for utbygging og drift for neste fase i Troll-utviklingen, er svært viktig både for fremtidig verdiskaping til det norske samfunnet, men også for å sikre fremtidige gassleveranser til Europa, sier Øvrum.

(©NTB)