Brann i Equinors anlegg på Tjeldbergodden

– Vi har fått melding om at det har gått en brannalarm på metanolanlegget på Tjeldbergodden.

Publisert

Det brenner i Equinors anlegg på Tjeldbergodden i Aure kommune. Brannvesenet opplyser at de ikke har kontroll på brannen.

– Vi har fått melding om at det har gått en brannalarm på metanolanlegget på Tjeldbergodden. I tråd med prosedyre har vi stengt ned produksjonen og evakuerer personell på området. Vi har også mobilisert beredskapsprosedyrer. Enn så lenge er det for tidlig å si noe mer, sier pressetalsperson Morten Eek i Equinor til NTB.

Industrianlegget Tjeldbergodden består av tre fabrikker: en metanolfabrikk, gassmottaksanlegg og luftgassfabrikk. Metanolfabrikken er den største i Europa.

– Første brannbil har kommet fram nå. Fire eller fem ambulanser på vei, det er også politibiler og helikopter. Brannen er i et større kompressorbygg. Vi er litt usikre på det som har skjedd og har ikke kontroll, sier operatør Paul Ola Vestre ved 110-sentralen til NTB klokka 15.15.

Industrivernet jobber på stedet. Brannbil på vei fra Hemne, opplyser han videre.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 14.40.

– En brann inne på et gassanlegg er alltid alvorlig, sier Vestre, som opplyser at han ikke har alle detaljer rundt evakuering av anlegget.

(©NTB)