– Et talent verdt å merke seg

20 år gamle Johan Dalane vant Equinors klassiske musikkstipend på én million kroner.

Publisert

Equinor forteller i en pressemelding at Johan Dalene har vunnet Equinors klassiske musikkstipend på én million kroner. Blant tre finalister var det fiolinisten fra Sandnes/Norrköping som overbeviste juryen med sine klassiske musikktoner.

– Et talent verdt å merke seg, sier den verdenskjente pianisten, Leif Ove Andsnes.

– Johan Dalene er en eksepsjonell fiolinist, som på tross av sin unge alder allerede i flere år har vært aktiv på de nordiske scenene. I tillegg til det åpenbare fiolinistiske talentet har han en tydelig klangforestilling. Han kommuniserer klart til lytteren, og spillegleden er smittende. Han har allerede et forbløffende stort repertoar, men er alltid nysgjerrig og klar for nye utfordringer, sier Leif Ove Andsnes, juryleder og mentor for Equinor Morgendagens helter.

Equinors klassisk musikkstipend er en del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Stipendet skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

Johan har vist en enestående læringsvilje, glød og dedikasjon gjennom sin musikkarriere. Det er ofte disse egenskapene som kjennetegner de største talentene. Han fremstår som en moden fiolinist, og vi gleder oss til å følge utviklingen fremover, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Equinor.

Det var en svært glad gutt som fikk den hyggelige telefonen fra Equinor.

– Jeg er utrolig takknemlig for å bli tildelt et så generøst stipend fra Equinor. Den store drømmen er å opptre på verdensscenen sammen med de fremste orkestre, og spille inn plater for å formidle musikken min ut til folket. Stipendet er et svært viktig bidrag i denne internasjonale satsingen, sier Dalane.