Lars Haltbrekken ber om avklaring om Equinor-utslipp.
Lars Haltbrekken ber om avklaring om Equinor-utslipp.

Haltbrekken vil ha svar om Equinor-utslipp

Ber klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn svare om Melkøya.

Publisert Sist oppdatert

SV-politiker og medlem av energikomiteen på Stortinget, Lars Haltbrekken, har bedt om avklaring fra klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn om Equinor-utslipp på Melkøya. Og ber også om oversikt over alle større anlegg som har hatt ulovlige utslipp de siste årene.

Det kommer frem i et skriftlig spørsmål som Haltbrekken har sendt til til Rotevatn.

- Ifølge mediene Klassekampen og Finnmark Dagblad har Equinor hatt ulovlige utslipp fra anlegget sitt på Melkøya hvert eneste år siden 2010. Hva vil statsråden gjøre for at Equinor overholder utslippstillatelsen på Melkøya, og kan jeg be om en oversikt over andre større anlegg som har hatt ulovlige utslipp de siste fem årene? spør Haltbrekken.

Han viser til en artikkel i Klassekampen juli i år.

- Utifra det Miljødirektoratet sier til Klassekampen 16. juli 2020 er det grunn til å tro at det ikke bare er ved Equinors anlegg på Melkøya det har vært ulovlige utslipp. Miljødirektoratet sier til Klassekampen: «Kravene er til for å overholdes. Men dette er store og komplekse anlegg, som ofte har lav terskel for å rapportere. Jeg vil ikke si noe for generelt, men det er helt unntaksvis hvis et større anlegg ikke har noen ulovlige utslipp i løpet av et år.», heter det i Haltbrekkens spørsmål.

Spørsmålet ble oversendt Klima og miljødepartementet mandag denne uken, og er ikke besvart.