Equinors hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo.
Equinors hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo.

- Det er høye forventninger og stort engasjement knyttet til vår virksomhet

USA-tap og lederskifte ga 17.500 medieomtaler for Equinor i 2020.

Publisert

I 2020 ble det som er Norges største selskap - Equinor - omtalt i norske medier 17 552 ganger. Det er 1705 flere omtaler enn året før, men likevel ikke mer enn for fire år siden - i 2017 fikk gigantkonsernet 20 276 omtaler. Disse tallene gjør at Equinor er blant Norges mest omtalte selskaper. Tallene er hentet av medieanalyseselskapet Retriever Norge på oppdrag av enerWE.

2020 var et innholdsrikt år for Equinor, med særlig fokus på selskapets USA-satsning og tilhørende milliardtap, og nyheten om topplederskifte.

Ane Kathrine Strand

- Equinor er et av Norges mest omtalte selskaper, og nevnes i gjennomsnitt i om lag 17 600 oppslag per år i perioden vi har sett på. 2020 var et innholdsrikt år for Equinor, med særlig fokus på selskapets USA-satsning og tilhørende milliardtap, og nyheten om topplederskifte. Vi ser imidlertid at mengden omtale er på nivå med 2018, hvor selskapets navneendring var et av de store temaene. Aller mest omtale får selskapet imidlertid i det såkalte tapsåret 2016, da oljeprisen var svært lav, sier Ane Kathrine Strand, assisterende analysesjef i Retriever Norge.

FAKTA OM TALLENE

  • Retriever Norge har utført målingen på oppdrag av enerWE.
  • Ordene som er målt, er valgt ut av redaksjonen i enerWE.
  • Kildegrunnlaget inkluderer majoriteten av norske aviser på papir, magasiner og tidsskrift, i tillegg til alle landets nettaviser og de største og mest toneangivende redaksjonelle fjernsyns- og radiosendingene.
  • Det er fortatt søk i norske medier på norsk.
  • Periode er fra 01.01 - 31.12 for alle år.

Totalt har Equinor over 21 000 ansatte i over 30 land.

Den siste tiden har enerWE publisert flere artikler som tar for seg norske mediers dekning av energibransjen i 2020. Blant annet er det sett på vindkraft, bransjetopper, klimakvoter og klimasøksmålet.

- Stort engasjement knyttet til vår virksomhet

Equinors informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen kan trekke frem flere saker som ga kommunikasjonsavdelingen mest å gjøre i fjor.

- Nye klimaambisjoner og tiltak for å realisere disse, skifte av konsernsjef, håndtering av koronapandemien, operative hendelser og spørsmål knyttet til vår virksomhet i USA er blant de sakene som har gitt omfattende dekning gjennom 2020. I tillegg har det blant annet vært dekning av industrielle milepæler både innenfor olje og gass og innenfor fornybar energi, sier han til enerWE.

Vi opplever at det er høye forventninger og stort engasjement knyttet til vår virksomhet.

Bård Glad Pedersen

- Skrives det for mye om Equinor?

- Nei, jeg synes ikke det. Equinor er Norges klart største selskap og har stor betydning for mange bedrifter, lokalsamfunn og for norsk økonomi. I tillegg har vi en viktig rolle i omstillingen for å nå klimamålene. Vi opplever at det er høye forventninger og stort engasjement knyttet til vår virksomhet. Det er bra, og det gir også mye mediedekning, sier han.

Powered by Labrador CMS