Skal bore tre brønner og plugge én på Martin Linge-feltet

- Frem til nå har riggen blitt brukt for å bedre sengekapasiteten til Martin Linge-plattformen.

Publisert

Equinor skriver i en pressemelding at de har tildelt Maersk Drilling en rammekontrakt på ca 100 millioner dollar, altså litt over én milliard kroner.

Den oppjekkbare hybridriggen Maersk Intrepid skal bore tre brønner og plugge én for Martin Linge-feltet ute i Nordsjøen.

– Avtalen bygger videre på et langsiktig samarbeid, og legger til rette for kontinuerlige forbedringer innen sikkerhet og effektiv framdrift. Dette gir verdier for alle parter, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser.

Tjenestene som vil bli integrert i riggavtalen er trykkbalansert boring (MPD), behandling av spillvann og borekaks og kjøring av produksjonsrør.

– Dette blir den første oppjekkbare riggen som får ettermontert en hybridpakke, som ett av flere bidrag for å redusere utslippene av klimagasser under operasjoner. Riggen blir også klargjort for bruk av automatisert boreteknologi. Til nå har riggen blitt brukt for å bedre sengekapasiteten til Martin Linge-plattformen, sier Erik Gustav Kirkemo, direktør for boring og brønn.

Maersk Intrepid er en CJ70 oppjekkbar rigg som er skreddersydd for operasjoner i værutsatte områder.