Equinor frykter at mulig streik kan ramme Mongstad-terminalen

Advarer om at det kan bli nødvendig med nedstengninger som kan ramme storfelt som Johan Sverdrup og Troll.

Publisert

Equinor skriver i en pressemelding at det i dag, mandag 15. februar, er mekling mellom fagforeningen SAFE og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass.

Dersom meklingen ikke fører frem, vil 12 ansatte ved Mongstad-terminalen tas ut i streik fra midnatt 15. februar.

12 streikende ansatte er ikke mange, men Equinor er bekymret for at det kan føre til redusert rålagerolje- og havnekapasitet ved deres raffineri på Mongstad. Isåfall kan det få konsekvenser for produksjonen ved flere av Equinors felt, blant annet storfeltene Johan Sverdrup og Troll.

Equinor advarer derfor om at det kan bli nødvendig å midlertidig stenge produksjonen ved feltet ved en eventuell streik.

Det kan isåfall også påvirke gasseksport fra Troll-området, og få implikasjoner for feltene Kvitebjørn, Visund, Byrding, Fram og Valemon.

Som følge av den kalde vinteren har etterspørselen etter gass, og dermed også prisen, skutt i været. En eventuell nedstenging av produksjonen kan derfor komme på et veldig ugunstig tidspunkt for de som trenger norsk gass, men også for Equinor og Norges inntekter.

Samtidig er dette en varslet streik som er helt i trår med spillereglene i lønnsoppgjøret. Tariffavtalen som er til mekling, er en den av Oljeoverenskomsten.

Powered by Labrador CMS