CCS-prosjektet Northern Lights har fått grønt lys

- Samarbeidet med industrien og den skrittvise prosjektutviklingen har vist at prosjektet er gjennomførbart.

Publisert

Northern Lights er fellessatsingen til Equinor, Shell og Total på karbonfangst- og lagring (CCS). Prosjektet står også for transport- og lagringsdelen av regjeringens storsatsing på Langskip-prosjektet.

På et webinar i regi av Equinor snakker partnerne og olje- og energiministeren varmt om prosjektet og hvor viktig det er for både klimamålene og fremtidig industriutvikling.

– CO2-håndtering er viktig for å nå målene i Parisavtalen. Langskip er det det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne og vil gi et viktig bidrag til utviklingen av CCS som klimatiltak. Samarbeidet med industrien og den skrittvise prosjektutviklingen har vist at prosjektet er gjennomførbart, sier olje- og energiminister Tina Bru.

Prosjektet har fått den nødvendige støtten i Stortinget, og dermed blir det nå opp til selskapene å vise at de kan lykkes med ambisjonene.

– Northern Lights er virkelig et nyskapende prosjekt, og det første i sitt slag som tilbyr en løsning som gjør det mulig å kutte utslipp fra industrielle utslippskilder i Norge og Europa. Vi er klare til å gjennomføre et prosjekt som vil bli en viktig del av klimaløsningen. Jeg vil takke norske myndigheter og den brede politiske støtten som gjør dette mulig. Jeg er sikker på at vi vil lykkes med dette prosjektet sammen med våre partnere og leverandører, sier konsernsjef i Equinor, Anders Opedal.

Fase en av prosjektet vil bli fullført i midten av 2024, og vil ha en kapasitet på inntil 1,5 millioner tonn CO2 per år.

Powered by Labrador CMS