Bård Glad Pedersen forlater toppjobben i kommunikasjonsavdelingen i Equinor til sommeren.
Bård Glad Pedersen forlater toppjobben i kommunikasjonsavdelingen i Equinor til sommeren.

Kommunikasjonstopp i Equinor til ny jobb i konsernet

- Jeg vil gjerne utfordre meg på nye områder og vil derfor gå til en stilling i et av våre forretningsområder, sier Bård Glad Pedersen.

Publisert

Ifølge Dagens Næringsliv forlater informasjonssjef Bård Glad Pedersen jobben for å tre inn i en operativ stilling i gigantkonsernet.

Han har ledet konsernets avdeling for presse- og mediekontakter og vært talsperson i konsernsaker siden høsten 2015.

Overfor enerWE bekrefter Pedersen nyheten.

Etter fem år som talsperson for Equinor er tiden riktig for en endring, og jeg har signalisert at jeg ønsker noe nytt.

- Etter fem år som talsperson for Equinor er tiden riktig for en endring, og jeg har signalisert at jeg ønsker noe nytt. Jeg vil gjerne utfordre meg på nye områder og vil derfor gå til en stilling i et av våre forretningsområder. Det er for tidlig å si konkret hva dette vil bli.

Men Pedersen slipper ikke kommunikasjonsarbeidet umiddelbart;

- Jeg vil fortsette i min nåværende stilling til etter vår kapitalmarkedsdag i juni, og starter da ikke i en ny stilling før 1. juli.

Det vil være Sissel Rinde som overtar jobben som informasjonssjef etter Pedersen, skriver DN. Hun kommer fra rollen som kommunikasjonsdirektør for forretningsområdet teknologi, prosjekter og boring.

- Denne stillingen må jo være en av de mest spennende kommunikasjonsjobbene i Norge, med all oppmerksomheten selskapet får, både på godt og vondt, og interessen vi har fra det norske folk. Det gjør jobben både viktig og ikke minst utfordrende, sier Rinde til DN.