Lars Christian Bacher, konserndirektør for økonomi og finans.
Lars Christian Bacher, konserndirektør for økonomi og finans.

Equinor´s CFO går av

Erstattes av internt opprykk.

Publisert Sist oppdatert

Equinor forteller i en pressemelding at konserndirektør for økonomi og finans (CFO), Lars Christian Bacher, fratrer sin stilling 1. november 2020. Han vil fortsatt jobbe i selskapet frem til og med 31. mai neste år.

– Etter nesten 30 år med spennende utfordringer i Equinor, er dette et riktig tidspunkt for å se fremover mot nye oppgaver utenfor selskapet. Jeg er takknemlig for de interessante oppdragene selskapet har gitt meg gjennom disse årene, sier Lars Christian Bacher.

Lars Christian Bacher kom til Equinor i 1991 og har hatt en rekke lederstillinger blant annet som plattformsjef på Norne- og Statfjord-feltene på norsk sokkel. Han har vært produksjonsdirektør for Gullfaks og områdedirektør for Tampen. Bacher ledet arbeidet med fusjonen av offshore-anleggene til Norsk Hydro og Equinor. Han var landdirektør for Equinors virksomhet i Canada inntil han i september 2012 ble konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI). Han har vært CFO siden 1. august 2018.

Svein Skeie er fra samme tidspunkt utnevnt til fungerende konserndirektør for økonomi og finans, og blir i kraft av denne stillingen en del av Equinors konsernledelse og vil rapportere til konsernsjefen.

- Han er, med sin lange erfaring fra CFO-området og andre lederroller i selskapet, høyt respektert både i og utenfor Equinor, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Skeie kommer fra stillingen som direktør for CFO Performance Management and Control.

Skeie begynte i Equinor i 1996 og har hatt flere lederstillinger innenfor finans, forretningsutvikling og økonomisk analyse, blant annet som direktør for CFO Finans og direktør Internasjonal forretningsutvikling, prosjektgjennomføring og økonomisk analyse.

Skeie er sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og han har Høyere Avdeling fra Norges Handelshøyskole i Bergen.