Sola  20180115.Solamøtet/NHOs næringspolitiske konferanse i Rogaland. Teknologiskiftet kommer raskt, og gir store og varige endringer på hele det økonomiske systemet, på det private markedet, samarbeidet mellom offentlig og privat sektor og på måten vi lever livene våre. Hvor er Rogaland i dette store bildet, hvordan ser våre bedrifter på de endringene som allerede er i gang, og de som kommer på kort og lengre sikt? Dette er noen av spørsmålene som blir reist på Solamøtet 2018. Konserndirektør i Statoil Arne Sigve Nylund på Solamøte. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Sola 20180115.Solamøtet/NHOs næringspolitiske konferanse i Rogaland. Teknologiskiftet kommer raskt, og gir store og varige endringer på hele det økonomiske systemet, på det private markedet, samarbeidet mellom offentlig og privat sektor og på måten vi lever livene våre. Hvor er Rogaland i dette store bildet, hvordan ser våre bedrifter på de endringene som allerede er i gang, og de som kommer på kort og lengre sikt? Dette er noen av spørsmålene som blir reist på Solamøtet 2018. Konserndirektør i Statoil Arne Sigve Nylund på Solamøte. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Equinor investerer 2,3 milliarder i Gullfaks-feltet

Publisert

Oljegiganten Equinor investerer, sammen med Petoro og OMV, 2,3 milliarder for å hente opp 17 millioner fat oljeekvivalenter i Gullfaks-feltet i Nordsjøen.

Gullfaks-prosjektet, som innebærer boring av sju nye brønner, ble tirsdag presentert på Oljeindustripolitisk Seminar som i disse dager holdes i Sandefjord. Konserndirektør for utvikling og produksjon norsk sokkel Arne Sigve Nylund i Equinor overleverte søknaden til olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg under seminaret.

– Vi har som ambisjon å opprettholde lønnsom produksjonen fra norsk sokkel i flere tiår. Et stort bidrag skal komme fra brønner som kan bores billig og raskt nær eksisterende infrastruktur, sier Nylund.

De nye brønnene skal bores i Shetlandsgruppen, som er et kalkreservoar som ligger over hovedreservoaret på Gullfaks-feltet i Nordsjøen. Kalkreservoaret har skapt utfordringer for boringsarbeidet, men en brønntest i 2012 viste at det var mulig å få god oljeproduksjon i reservoaret.

– Gullfaks-partnerne har derfor investert over en milliard kroner i produksjonsbrønner i denne formasjonen siden 2013, som så langt har gitt over seks millioner fat olje fra Shetland/Lista fase 1, opplyser Equinor.

Oljedirektoratet omtaler prosjektet som et positivt eksempel på at tette reservoar i noen tilfeller kan utvikles lønnsomt gjennom gode studier og ny teknologi.

(©NTB)