Deler driftsdata fra Hywind Scotland

- Vi mener at denne teknologien vil spille en viktig rolle for å støtte opp under Storbritannias sektoravtale for havvind og mål for dekarbonisering.

Publisert

Equinor forteller i en pressemedling at de og Masdar har gått sammen med ORE Catapult om deling av havvinddata via datadelingsplattformen POD.

Det betyr at driftsdata fra verdens første flytende havvindpark, Hywind Scotland, nå kan brukes fritt av leverandørindustrien og akademia.

Formålet med POD-tjenesten er å tilby omfattende datasett for for å forbedre forståelsen av hvordan havvindparker drives under faktiske forhold, og på denne måten støtte opp om innovativ forskning, prosjekt- og produktutvikling.

Gjennom avtalen kan abonnenter få tilgang til et forhåndsdefinert sett av målinger i full skala fra en av Hyvind Scotlands fem vindturbiner.

Det felles langsiktige målet er å redusere kostnadene for flytende havvind og gjøre teknologien til en industriell og konkurransedyktig løsning.

– Flytende havvind er en hjørnestein i fornybarstrategien vår om å bli et storselskap innen havvind, og vi mener at denne teknologien vil spille en viktig rolle for å støtte opp under Storbritannias sektoravtale for havvind og mål for dekarbonisering, sier Sebastian Bringsværd, leder for flytende havvindutvikling i Equinor.

POD krever registrering for å laste ned datasettene som tilbys.

Bruk av stordata er i ferd med å endre forståelsen for hvordan havvindparker operer

Sebastian Bringsværd

– Bruk av stordata er i ferd med å endre forståelsen for hvordan havvindparker operer, og dermed også måten vi bygger, driver og vedlikeholder disse parkene på. Denne POD-tjenesten var den første til å tilby, for et mindre gebyr, næringsliv, akademia og forskningsmiljøer, åpen tilgang til datasett fra havvindturbinen som befinner seg i Levenmouth, sier Bringsværd.

Dataene som deles vil omfatte miljødata, bevegelsesmønsteret til den flytende vindturbinen, og laster i fortøyningssystemet.

POD-tjenesten ble til gjennom finansiering fra skotske myndigheter.

Her kan du selv sjekke ut hva slags data som tilgjengeliggjøres.