Equinor fant olje og gass for mellom 20 og 32 milliarder kroner

– Funnet er en direkte konsekvens av nitid undergrunnsarbeid i Troll/Fram-området over mange år.

Publisert Sist oppdatert

Equinor skriver i en pressemelding at de og partnerne DNO Norge, Petoro og Wellesley Petroleum har funnet gass og olje ca. 10 kilometer nordvest for Troll-feltet i Nordsjøen.

Utvinnbare ressurser er anslått å være mellom 7 og 11 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter, tilsvarende 44 – 69 millioner fat oljeekvivalenter.

Med dagens oljepris tilsvarer det olje og gass for mellom 20 og 32 milliarder kroner.

– Det inspirerer å se hvordan kreativitet, utholdenhet og nye digitale verktøy gir funn som legger grunnlaget for viktig verdiskaping, fremtidig aktivitet og produksjon i tråd med Equinor sine klimamål, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk sokkel.

Årets første funn gjøres i et av de mest modne områdene på norsk sokkel. Etter mer enn femti år med leteboring er det fortsatt mange ukjente biter i det geologiske puslespillet i Nordsjøen.

En tidligere gjennomgang utført av enerWE, viser at Nordsjøen står for hele 83,7 prosent av alle PUD-ene som er godkjent på norsk sokkel.

– Funnet er en direkte konsekvens av nitid undergrunnsarbeid i Troll/Fram-området over mange år og viser betydningen av ikke å gi opp, men snu bunken enda en gang og se på gamle problemstillinger med nye innfallsvinkler. På den måten skaper leting store verdier for samfunnet, samtidig som ressursene kan realiseres i tråd med krav til CO2-utslipp gjennom verdikjeden, fra funn til forbruk, sier Ashton.

Undersøkelsesbrønn 31/1-2 S og avgrensningsbrønn 31/1-2 A i utvinningstillatelse 923 ble boret om lag 10 kilometer nordvest for Troll-feltet, 18 kilometer sørvest for Fram-feltet og 130 kilometer nordvest for Bergen.

Brønnene ble boret av boreriggen West Hercules.

Powered by Labrador CMS