- Vi viser nok en gang vår evne til å skape verdi fra våre fornybarprosjekter

Equinor selger seg ned i havvindprosjekt for 2,4 milliarder kroner.

Publisert

Equinor forteller i en pressemelding at de selger 10 prosent av eierandelen i havvindprosjektene Dogger Bank A og B i Storbritannia for 202,5 milliarder britiske pund. Med dagens valutakurs tilsvarer det nesten 2,4 milliarder kroner.

Kjøperen er oljeselskapet Eni som plukker opp 10 prosent fra Equinor og 10 prosent fra partneren SSE. Dermed sitter Equinor igjen med 40 prosent av disse havvindprosjektene.

– Dette er vår tredje havvindtransaksjon på mindre enn to år. Vi viser nok en gang vår evne til å skape verdi fra våre fornybarprosjekter, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor.

Han legger til at dette er i tråd med Equinor's strategi, og forklarer:

Vi sikrer tidlig tilgang i stor skala til attraktive områder, og utnytter deretter vår teknologi og erfaring for å modne frem prosjektene og redusere risiko

Pål Eitrheim

- Vi sikrer tidlig tilgang i stor skala til attraktive områder, og utnytter deretter vår teknologi og erfaring for å modne frem prosjektene og redusere risiko, sier Eitrheim.

Equinor byttet for noen år siden navn fra Statoil for å markere overgangen fra å være et rent olje- og gasselskap til å bli et bredt energiselskap der fornybar energi spiller en gradvis større rolle.

Når oljeselskapet Eni nå kjøper seg inn i havvindprosjektet er det et tegn på at det er interessant, og kanskje også nødvendig, for flere av verdens oljeselskaper.

Det er en stor mulighet for Eni å komme inn i offshore vind i Nord-Europa for å tilegne ytterligere kompetanse innen sektoren

Claudio Descalzi

– Det er en stor mulighet for Eni å komme inn i offshore vind i Nord-Europa for å tilegne ytterligere kompetanse innen sektoren, takket være samarbeid med to av industriens ledende selskaper. Dette gir et betydelig bidrag til 2025-målet om 5 GW installert kapasitet fra fornybart, som er et viktig steg mer ambisiøse null-utslippsmål for Europa i 2050, sier Claudio Descalzi, CEO i Eni.

Powered by Labrador CMS