Øygarden  20161012.Fem personer har pustet inn giftig gass på Stureterminalen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Øygarden 20161012.Fem personer har pustet inn giftig gass på Stureterminalen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Equinor får 5 millioner i bot etter giftgassulykke

Publisert

Equinor må betale en bot på 5 millioner kroner etter en giftgassulykke ved Stureterminalen i 2016. En 17 år gammel utplasseringselev ble kritisk skadd.

– Beløpets størrelse gir et tydelig signal om at dette var en alvorlig hendelse der menneskeliv kunne gått tapt, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Boten er utferdiget etter ordre fra Statsadvokaten i Hordaland, skriver avisen.

Ulykken skjedde i oktober 2016, da Equinor fortsatt het Statoil. I alt fem personer måtte få medisinsk hjelp etter å ha blitt eksponert for den giftige gassen hydrogensulfid på toppen av en reaktor ved terminalen.

Petroleumstilsynet har konkludert med at det var flere alvorlige mangler og regelverksbrudd. Også selskapets egen gransking viste at sikkerheten sviktet på flere punkter.

– Ulykken på Stureterminalen var en vekker for oss. Dette var en rutinesvikt som ikke skal skje. Hendelsens alvorlige karakter har ført til en systematisk gjennomgang av våre rutiner. Vi tar med oss læringen. Heldigvis gikk det bra til slutt med alle de involverte, sier mediekontakt Elin A. Isaksen i Equinor til Bergens Tidende.

Stureterminalen ligger i Øygarden kommune i Hordaland.

(©NTB)