OSLO  20160425.Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for Nye energiløsninger, kunngjør at Statoil går inn i det tyske havvind-markedet ved å kjøpe en andel på 50 prosent i havvindparken Arkona.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20160425.Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for Nye energiløsninger, kunngjør at Statoil går inn i det tyske havvind-markedet ved å kjøpe en andel på 50 prosent i havvindparken Arkona.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Equinor bruker en halv milliard kroner på argentinsk solenergiprosjekt

Publisert

Equinor går inn med nærmere 77 millioner dollar i eierandeler og lån i det argentinske solenergiprosjektet Guanizul 2A.

Equinor kjøper seg inn med 50 prosent eierandel, mens den uavhengige norske solenergiprodusenten Scatec Solar kjøper den resterende halvparten, opplyser Equinor.

Investeringene for prosjektet er anslått til 95 millioner dollar og skal finansieres med 40 prosent egenkapital fra de to eierne samt med 60 prosent gjennom et mellomfinansieringslån fra Equinor, noe som tilsvarer totalt nærmere 77 millioner dollar i investeringer og lån.

– Vi er fornøyde med å ha sikret oss denne muligheten. Vi går inn i et fornybarmarked med vekstpotensial gjennom et modent og avansert solenergiprosjekt, sier konserndirektør Irene Rummelhoff i Nye Energiløsninger i Equinor.

Solenergiprosjektet vil gi 117 megawatt og gi strøm til rundt 80.000 husstander i San Juan-regionen i Argentina.

Den endelige investeringsbeslutningen forventes senere i 2018, med mulig produksjonsstart mot slutten av 2019. Argentina er det tredje største kraftmarkedet i Latin-Amerika, og har ambisjon om at 20 prosent av elektrisiteten skal komme fra fornybare kilder innen 2025, opplyser Equinor i en pressemelding.

- Satsing på solenergi i Argentina bygger på vår strategi om å utvikle selskapet fra et fokusert olje- og gasselskap til et bredt energiselskap. Kjøpet styrker mulighetene vi allerede har etablert i Argentina, sier Rummelhoff.

Solprosjektet ligger nordvest i Argentina.
Solprosjektet ligger nordvest i Argentina.