- Dette nye prekvalifiseringssystemet kommer til å bli en stor forbedring for industrien

Publisert

Bransjeorganisasjonen EPIM forteller i en pressemelding at de i oktober lanserer en ny og mer moderne prekvalifiseringsløsning for leverandørene i oljebransjen. Dette er løsningen som leverandørene og innkjøperne i bransjen må forholde seg til. Den gamle løsningen Achlles avsluttes ved utgangen av året, og de som ønsker å fortsette å levere til oljeselskapene på norsk sokkel må bytte til det nye systemet før nyttår.

Nye EPIM JQS er utviklet sammen med EVRY og har et helt nytt brukergrensesnitt med nye og smartere funksjoner. Løsningen gjør det vesentlig enklere å etablere kontakt mellom innkjøpere og leverandører.

Registreringsprosessen for leverandørene starter 1. oktober. Selskaper som ønsker å være pre-kvalifisert for å levere til norsk kontinentalsokkel må registrere sine produkter og tjenester på epimjqs.no.

– Vi er trygge på at dette nye prekvalifiseringssystemet kommer til å bli en stor forbedring for industrien. Det kommer til å spare brukerne for både tid og penger, og det kommer til å være mer presist enn tidligere, sier Yngve Nilsen i EPIM.

Fagpersoner fra ulike operatører og organisasjoner har vært med i arbeidsgruppen som har kommet med innspill til den nye prekvalifiseringsløsningen.

– Ny teknologi og nye tanker kommer til å forenkle samarbeidet mellom leverandører og operatører på sokkelen, sier Tom Erling Henriksen i EVRY.

Fakta om EPIM JQS:

  • EPIM JQS er en prekvalifiseringsløsning for leverandører til operatører på norsk sokkel.
  • De fleste operatørene setter som krav at leverandører er registrert i EPIM JQS.
  • EPIM JQS har en automatisert løsning for å innhente data fra offentlige registre, nettsider og andre kilder, noe som gjør det enklere for leverandørene å registrere og oppdatere informasjon.
  • Søkefunksjoner gjør det enklere å finne bedrifter, bransjer, produkter eller tjenester.