Foto: Industri- og næringspartiet / Pixabay
Foto: Industri- og næringspartiet / Pixabay

- Vi ønsker å reforhandle EØS-avtalen

Industri- og næringspartiet åpner for reforhandling av EØS eller en handelsavtale.

Publisert

Blant annet turbulens rundt Brexit har ført til økt fokus på EØS-avtalen. I dag har delegater på Fellesforbundets landsmøte stemt over hvordan de stiller seg til EØS-saken, og de ble et flertall for å utrede alternativer til avtalen. Medlemmene var splittet, men flertallet som ønsket å utrede alternativer til avtalen, vant med 300 mot 218 stemmer, skriver NTB.

Nylig kunne enerWE formidle hva leder for det nystartede, politiske partiet Industri- og næringspartiet (INP), Owe Ingemann Waltherzøe mener om energispørsmål. Til enerWE forteller Waltherzøe at partiet er for en reforhandling av EØS-avtalen.

- INP er ikke et typisk «Ja til EU-parti». Når det gjelder EØS, er vi klare på at vi ønsker å reforhandle den - eller eventuelt erstatte den med en god handelsavtale. Gjerne i samarbeid med britene og våre gode naboer samt de landene i Europa som også har valgt å stå utenfor, sier han.

Likevel vil Waltherzøe avdramatisere partiets standpunkt noe;

- Men vi må ikke miste hodet helt. EU er Norges aller viktigste eksportmarked. Vi må ha et tett samarbeid med dette utrolig viktige indre markedet - enten vi liker det eller ei. Men jeg må få lov å si at jeg er litt oppgitt over hvor mye AS Norge betaler til EUs litt vel store og tunge byråkrati for å få lov å selge de varene det indre markedet virkelig vil ha, sier han.