- Vi har godt av konkurranse!

Publisert

Men det blir hardt å få jobb.

Malin Norén Eriksen (24) (midten) studerer industriell økonomi med spesialisering i boring og prosjektledelse. Hun var en av de som ble plukket ut til å være sommerstudent i Wintershall.

enerWE har intervjuet henne om hvordan det var og hva hun fikk være med på. Men først og fremst:

Hvorfor valgte du denne studieretningen?

Jeg var glad i både realfag og entreprenøskaps-/økonomifag på videregående, så da jeg ble oppmerksom på at dette studiet hadde begge deler ble valget enkelt.

Hva var grunnen til at du søkte som sommerstudent i Wintershall?

Wintershall er jo et av de raskest voksende oljeselskapene på norsk sokkel og har mange interessante prosjekter på gang. Det at bedriften ekspanderer og satser i nedgangstider er ekstra spennende. 

Hva slags arbeidsoppgaver hadde du?

I sommer fikk jeg være med på alt fra morgenmøter med riggen og planleggingsmøter, til generelt ingeniørarbeid som torque and drag-simuleringer. Det var veldig spennende og jeg fikk god oppfølging. Med de oppgavene jeg ble gitt, fikk jeg et veldig godt innblikk i hvordan hverdagen var på avdelingen og hvordan de arbeidet som et team for å løse eventuelle utfordringer. 

Hva var det viktigste du lærte?

Det viktigste jeg lærte må vel være hvor viktig det er å legge ned litt ekstra arbeid i planleggingen slik at man er klar for å takle de eventuelle utfordringene man kan møte på under operasjon. Dersom planleggingen er god har man en større sannsynlighet for å gjøre det riktig første gang.

Hva fikk du ut av sommerjobben i Wintershall?

For meg er det å være sommerstudent i et relevant firma gull verdt. Ferdighetene en tilegner seg i en sommerjobb kan ofte være mye større enn et semester på skolen. Du får muligheten til å teste teori i praksis, så jeg føler meg veldig heldig som fikk muligheten til det i sommer.

Tror du nedgangstidene i oljebransjen kommer til å gjøre det vanskelig for deg å få jobb etter endt studietid?

Ingen tvil. Jeg ser for meg at vi vil fortsette å se en stor nedgang i etterspørsel på nyutdannede i oljeindustrien det neste året, men jeg har ingenting imot hvis det er feil. Vi har vel bare litt godt av litt mer konkurranse, og kanskje åpner dette dører til andre retninger en ikke har tenkt på tidligere. Hvem vet?

Muligheter for andre interesserte

Peter Schwarz, Communication Specialist i Wintershall, mener det å ha sommerstudenter hos seg har stor verdi. Han ser også hvordan de tøffe tidene i oljebransjen gjør det vanskelig for studenter å stake ut veien videre.

Wintershall kommer til å være tilstede på utdanningsmesser og karrieredager utover høsten, og det er mulig for studenter å søke om å skrive masteroppgave hos oss, eller å søke på vårt graduate trainee-program, forteller Schwarz.

Han legger til at det vil være mulig å sende søknad til sommerstudentstillinger senere i år.

Powered by Labrador CMS