- Det er ikke sikkert at 2,3 milliarder blir det største vi får se

Hywind Tampen fikk rekordstor bevilgning fra Enova for å løfte opp den norske havvindsatsingen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag inviterte Enova til pressekonferanse for å fortelle at de bevilger 2.390.800.000 kroner til Equinors havvindprosjekt Hywind Tampen.

Det er mye penger, og interesseorganisasjonen Energi Norge er blant de som har ytret en frykt for at dette kan gå utover andre prosjekter.

- Vi er opptatt av at slike store tildelinger ikke utestenger andre viktige FoU-prosjekter fra å få Enova-støtte, sier Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge.

Enova mener på sin side at de er godt rigget for dette, og at det bare er å søke

- Enova er satt opp for å takle denne typen store prosjekter. Det er åpenbart at det tar en god del av budsjettet vårt, men likevel er det stor aktivitet på alle andre områder og vi oppfordrer alle med gode prosjekter til å søke, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova, til enerWE.

- Kommer det viktige store prosjekter i fremtiden er det ikke sikkert at 2,3 milliarder blir den største tildelingen vi får se, sier Rikard Knutsen, statssekretær i olje- og energidepartementet, til enerWE.

Flytende havvind er ikke øknomisk lønnsomt i dag, men Pål Eitrheim i Equinor har troen på at det på sikt blir konkurransedyktig med en pris på mellom 40 og 60 euro pr. MWh.

Se hele videoreportasjen øverst i artikkelen.

Powered by Labrador CMS