Gasslekkasje før Goliat-åpning

Publisert

Eni bekrefter at produksjonen ble stoppet.

Da Olje - og energiminister Tord Lien klippet snoren på Goliat mandag, var produksjonen stanset, melder Teknisk Ukeblad. 

Både Eni og Ptil bekrefter overfor tu.no, at årsaken var en gasslekkasje på søndag, som resulterte i at produksjonsanlegget ble stengt ned og avlastet, samt at hovedredningssentralen, SAR-tjenesten og andre relevante instanser ble varslet.

Avklart etter kort tid

Kommunikasjonssjef i Eni Norge, Andreas Wulff bekrefter at det ikke var falsk alarm på søndag:

– Nei, men den ble avklart etter veldig kort tid. Vi er i en fase nå der det er mye utprøving på forskjellige ting. I planleggingen, hvor en rekke systemer skal tilpasses, justeres og kalibreres har vi også tatt høyde for at det kan skje hendelser som dette. Da er det nettopp slike ting som kan skje. Evakueringsprosedyren ble fulgt til punkt og prikke, sier Wulff.

Reklame (saken fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

Han bekreftet også at produksjonen ble stanset etter standard prosedyre, og at Ptil ble varslet umiddelbart.

Eileen Brundtland, pressekontakt i Ptil sier de i utgangspunktet ser alvorlig på alle gasslekkasjer og vil følge opp med Eni Norge.

Bare timer etter at Goliat offisielt var åpnet gikk gassalarmen på ny, men denne gangen var det falsk alarm.

Felles prosjekt i industrien

En hydrokarbonlekkasje (gasslekkasje) kan føre til en storulykke. Ved å redusere muligheten for å få hydrokarbonlekkasjer vil potensialet for storulykker kunne reduseres. "Prosjekt hydrokarbonlekkasjer" ble startet av Norsk olje og gass våren 2011 for å bidra til å redusere antall HC-lekkasjer.

Powered by Labrador CMS