Goliat nedskrives med 6,6 milliarder

Publisert

Forventer lavere inntekt som følge av oljeprisen. 

Da Goliat-feltet som endelig kom i produksjon denne våren, var det to år etter opprinnelig planlagt. Den forsinkede oppstarten preger 2015-regnskapet Eni Norge nå har levert til myndighetene.

I følge Sysla ble Goliat-feltet nedskrevet med 6,6 milliarder, noe som førte til at operatørselskapets driftsresultat endte i rødt, på minus 3,2 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger endte på 7,4 milliarder i 2015, mot 11,6 milliarder året før.

Før produksjonsstart var Goliat preget av en rekke problemer og en budsjettsprekk på om lag 50 prosent, og flere har tidligere hevdet at Goliat er avhengig av en langt høyere oljepris enn i dag for at det skal være lønnsomt.

– Hovedbakgrunnen er den lave oljeprisen. Vi forventer lavere inntekter fra feltet enn det vi tidligere har lagt til grunn, og dermed skrives verdien ned, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til Sysla.

Wulff sier videre til Sysla at selskapet forventer at prosjektet vil bli lønnsomt i løpet av feltets levetid og at produksjonen så langt har gått som forventet. Han legger sågar til at det er indikasjoner på at det finnes mer olje enn tidligere antatt på feltet.

– Vi vil offentliggjøre tall knyttet til dette på et senere tidspunkt, men foreløpige analyser viser at det finnes mer olje på feltet enn tidligere anslag, sier Wulff til Sysla.

Powered by Labrador CMS