Goliat endelig på vei

Publisert

Ni måneder forsinket fødsel.

Ni måneder etter at den opprinnelig skulle forlate verftet i Sør-Korea, kan oljeplattformen Goliat lørdag endelig sette kursen mot Hammerfest og Barentshavet.

Plattformen med den karakteristiske formen er verdens største sirkulære FPSO, opplyser oljeselskapet Eni, som skal være operatør på Goliat-feltet. Forkortelsen betegner en flytende produksjons-, lagrings- og losseplattform.

Turen til Norge er beregnet å ta to måneder, og også her dukker ordene «verdens største» naturlig opp. Plattformen skal fraktes på tunglastfartøyet Dockwise Vanguard, som er det største i sitt slag i verden.

Goliat kommer til Hammerfest i april, og etter kort tid går ferden videre ut i Barentshavet. 80 kilometer fra land skal plattformen holdes på plass av 14 ankerliner og kobles til 22 brønner via produksjonsutstyr på havbunnen. Etter planen skal produksjonen starte til sommeren. Oljefeltet blir det største som er i drift i Barentshavet og verdens nordligste offshore oljeutbygging.

Den 64.000 tonn tunge plattformen kan produsere 100.000 fat olje per dag og kan lagre opptil 1 million fat. Det vil være 120-140 ansatte om bord, opplyser Eni.

Powered by Labrador CMS