Goliat forblir nedstengt

Publisert

Oljeselskapet Eni hadde fredag møte hos Petroleumstilsynet om skandaleplattformen Goliat. Det er ikke planlagt oppstart av driften med det første.

Driften på Goliat har vært stengt siden strømbruddet fredag 26. august, som førte til evakuering og pålegg om gransking.

Eni møtte fredag ettermiddag hos Petroleumstilsynet, med tillitsvalgte og hovedverneombud fra Goliat til stede. Temaet var strømbruddet.

– Vi har gått gjennom den foreløpige granskningsrapporten til Eni og det totale sikkerhetsbildet på Goliat, og hva Eni skal gjennomføre før de er klare til å starte opp igjen, sier kommunikasjonssjef i Petroleumstilsynet Inger Anda til NTB.

Det er Eni som har ansvar for sikkerhet og forsvarlig drift, men i denne saken får de ikke lov til å starte opp igjen uten å få tillatelse først:

– Før oppstart skal de ha et nytt møte med oss. De kan ikke trykke på startknappen uten å ha hatt det møtet, sier Anda.

Et par uker

Oljeselskapet Eni anslår at det vil ta et par uker før de vil starte produksjonen igjen.

– Vi har i dag meddelt tilsynet at vi ønsker å holde produksjonen nede. Den beslutningen er tatt i samarbeid med tillitsvalgte og vernetjenesten i selskapet. Hensikten er å utføre en del utestående arbeider, blant annet for å styrke samarbeidet, kommunikasjonen og sikkerhetskulturen internt, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til NTB.

– Vi vil starte produksjonen igjen i enighet med tillitsvalgte og vernetjenesten i selskapet når vi sammen mener det er forsvarlig, legger han til.

Statsråden orientert

Tidligere denne uka fikk også arbeidsminister Anniken Hauglie en orientering om situasjonen på Goliat-plattformen.

Under byggingen av Goliat-plattformen i Sør-Korea døde tre arbeidere. Prosjektet har vært preget av forsinkelser og budsjettsprekk, og bare siden oppstarten i april er det rapportert inn tolv hendelser og kommet inn flere bekymringsmeldinger. Flere fagforeninger har hevdet at Petroleumstilsynet ikke følger opp sikkerheten med sokkelen godt nok.

Powered by Labrador CMS