Produksjonen i gang på Goliat

Publisert

Etter en måneds stans startet produksjonen opp igjen på Goliat-plattformen i Barentshavet natt til tirsdag.

Driften på Goliat har vært stengt siden strømbruddet fredag 26. august, som førte til evakuering og pålegg om gransking. En gassalarm detekterte gass i feil område, plattformen mistet kraftforsyingen og halvparten av arbeiderne ble evakuert til land. Hver dag uten produksjon skal ha kostet operatøren Eni, og partner Statoil, 40 millioner kroner.

– Det er forventet at feltet vil være i full produksjon innen kort tid, med full reinjeksjon av produsert vann og gass, skriver Eni i en pressemelding tirsdag.

Etter hendelsen i august ble det rettet kritikk mot Eni. Fagforeningen Safe sa de ansatte ikke stolte på at ledelsen hadde tilstrekkelig kontroll på sikkerheten på plattformen.

I ettertid har blitt kjent den italienske operatøren Eni Norge allerede i juni erkjente at det har vært utilstrekkelig risikoforståelse på alle nivåer i virksomheten.

Under byggingen av Goliat-plattformen i Sør-Korea døde tre arbeidere. Prosjektet har vært preget av forsinkelser og budsjettsprekk, og bare siden oppstarten i april er det rapportert inn tolv hendelser og kommet inn flere bekymringsmeldinger.

Petroleumstilsynet krevde utbedringer før en oppstart kunne skje. I samarbeid med de ansatte har Eni tilfredsstilt kravene som er blitt stilt.

Powered by Labrador CMS