Eni Norge tilbakela 5262 kilometer på sykkelsetet

Publisert

Syklet tur/retur Norge-Polen på fem uker. 

PGNiG-challenge, en konkurranse i regi av PGNiG Upstream International AS, inviterte selskaper i olje- og gassindustrien til å hjelpe PGNiG med å bringe norsk gass til Polen via Danmark. For å nå målet i Polen må gassen ut på en 2500 kilometer lang reise, og deltagerne i aktivitetskonkurransen kunne velge å nå endelig destinasjon enten ved å sykle, løpe eller svømme.

Konkurransen startet 18. april, og ble avsluttet 31. mai. Hele 66 lag var påmeldt, og til sammen 372 deltakere deltok.

Magdalena Gola, executive assistant i PGNiG, sier bakgrunnen for konkurransen var å skape et positivt initiativ i bransjen.

— Vi er jo i en periode hvor dårlige nyheter i bransjen har dominert, og vi ønsket derfor å arrangere en aktiv og engasjerende konkurranse mellom både kolleger og ”konkurrenter” fra bransjen, sier Gola til enerWE.

Eni Norge tok seieren, og hadde tilbakelagt over 5262 tellende kilometer på fem uker. Dette tilsvarer det dobbelte av målet i konkurransen, og Gola sier de er imponert.

—Innsatsen blant alle lag har vært utrolig bra, og vi syns det er helt fantastisk! Tilbakemeldingene har vært gode og engasjementet har gått over all forventning, sier hun.

Lå tidlig i ledelsen

Lagleder for Eni Norge, Kjersti Aanderaa, syns det føles bra å ha vunnet konkurransen.

—Vi var med på en tilsvarende konkurranse i høst, man vant ikke den, så det var veldig motiverende å dra i land seieren denne gang, sier hun. Laget ble rasket sammen, og alle som var med er syklister med sterkt konkurranseinstinkt.

—Vi ble trigget av det, og tenkte vi hadde muligheten til å gjøre det bra. Vi så tidlig at vi lå i ledelsen, så vi håpet jo selvfølgelig det kunne gå veien, ler Aanderaa.

Laget besto av Jørn-Anders F. Tveit, Gianbattista Tosi , Jarle Klungtveit, Mette Søndergaard, Bård Jensen og Aanderaa selv, og laglederen er storfornøyd med innsatsen.

— Det har vært veldig bra! Noen har gjort mer enn andre fordi noen har vært offshore eller ikke har hatt mulighet. Det har ikke vært noe problem, og alle har gjort det de kan. Det holdt til seier, sier Aanderaa stolt.

Styrker samholdet i en tøff periode

Hun tror en slik konkurranse er med på å skape samhold innad i bedriftene som er med, noe Gola støtter opp om.

—Dette er et supert initiativ for å få flest mulig med på en spennende og aktiv konkurranse. Lag har konkurrert mot hverandre og seg imellom. Det hjelper å styrke både team i bedrifter og gir noe positivt i en vanskeligere periode i bransjen, sier Gola.

Eni Norge vant startnummer til Tour de Fjords, sykkeltrøyer og sekker med diverse sportsutstyr. Premie ble gitt ut til de tre lagene som kom lengst i konkurransen og til to tilfeldige lag som ble trukket ut av de lagene som har nådd målet på 2500 kilometer. Det ble også gitt premie til tre personer, de som som sammenlagt hadde løpt, svømt eller syklet lengst distanse.

Powered by Labrador CMS