Eni pålegges nye tiltak etter hendelse på Goliat

Publisert

Eni Norge AS har fått varsel av Petroleumstilsynet om å iverksette nødvendige tiltak for å hindre nye strømbrudd på Goliat-plattformen etter en hendelse i helgen da 51 personer måtte evakueres.

Eni har fått frist til 5. september med å gjøre klart hvilke tiltak som er nødvendige, og å iverksette dem. Planen må presenteres for Petroleumstilsynet innen tirsdag.

Det var natt til lørdag at Goliat-plattformen i Barentshavet ble rammet av strømbrudd. Produksjonen ble stanset, og 51 personer ble evakuert.

Rundt klokka 4 opplyste Eni, som er operatør på feltet, at situasjonen var normalisert, og i 12-tiden var alle tilbake på plattformen.

Selskapet vet ikke hva bruddet på den elektriske kraften fra land skyldtes, men Petroleumstilsynet påpeker i sitt varsel at Goliat ble rammet at en lignende hendelse i mai.

Goliat-feltet ligger 53 kilometer fra Sørøya i Finnmark og er verdens nordligste offshore-oljefelt. Italienske Eni er operatør og har en eierandel på 65 prosent i produksjonslisensen, mens Statoil eier 35 prosent.

Powered by Labrador CMS