Verdt rundt 5 mrd.

Forsyner millioner av mennesker med ren kraft. ABB har sikret seg kontrakten på den undersjøiske likestrøms kraftforbindelsen Caithness-Moray i Skottland. HVDC Light-linken gjør det mulig å integrere 1200 megawatt fornybar energi i nettet. Det skriver selskapet i en pressemelding. ABB ble tildelt ordren på rundt fem milliarder kroner fra Scottish Hydro Electric (SHE) Transmission plc, … Continued

Forsyner millioner av mennesker med ren kraft.

ABB har sikret seg kontrakten på den undersjøiske likestrøms kraftforbindelsen Caithness-Moray i Skottland. HVDC Light-linken gjør det mulig å integrere 1200 megawatt fornybar energi i nettet. Det skriver selskapet i en pressemelding.

ABB ble tildelt ordren på rundt fem milliarder kroner fra Scottish Hydro Electric (SHE) Transmission plc, for levering av kraftforbindelsen Caithness-Moray. Dette er en høyspennings likestrøms kraftlink (HVDC) som binder kraftnettene på hver side av Moray Firth i Nord-Skottland sammen. Kontraktstildelingen kommer som følge av at Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets), en uavhengig reguleringsmyndighet, besluttet at kraftforbindelsen var nødvendig.

ABB vil designe, konstruere, levere og installere to 320 kilovolt HVDC Light omformerstasjoner på land, en på 1200 megawatt på Blackhillock i Moray og en annen på 800 megawatt ved Spittal i Caithness.

ABBs leveranse vil også bestå av undervannskabler og underjordiske kabler, som strekker seg over en distanse på nesten 160 kilometer. Kraftforbindelsen skal etter planen idriftsettes i 2018.

Vi er fornøyde med å kunne støtte et så stort prosjekt for overføring av kraft, som vil gjøre det mulig å integrere en betydelig mengde fornybar energi i nettet og forsyne millioner av mennesker med ren og utslippsfri kraft. ABB var pionerer innen HVDC-teknologi og fortsetter å lede an takket være innovasjon. Det har vi sett ved flere teknologiske gjennombrudd i det siste, sier Claudi Facchin som leder ABBs Power Systems divisjon.