Stopper flere vindprosjekter

Også i Sverige stopper Statkraft. Statkraft stanser ikke bare planleggingen av vindkraft i Midt-Norge, men også to prosjekter i Sverige. Samtlige vindkraftprosjekter i Norden blir skrinlagt, skriver det danske nettstedet Energiwatch. Dermed stoppes ytterligere to prosjekter, begge i Sverige. Det gjelder Bodhögarna og Björkvattnet, som begge ligger nord for Östersund. Beslutningen skyldes at landmøller ikke … Continued

Også i Sverige stopper Statkraft.

Statkraft stanser ikke bare planleggingen av vindkraft i Midt-Norge, men også to prosjekter i Sverige.

Samtlige vindkraftprosjekter i Norden blir skrinlagt, skriver det danske nettstedet Energiwatch. Dermed stoppes ytterligere to prosjekter, begge i Sverige. Det gjelder Bodhögarna og Björkvattnet, som begge ligger nord for Östersund.

Beslutningen skyldes at landmøller ikke er subsidiert i samme grad som havmøller, og er derfor langt mer utsatt for markedsprisen på strøm i Norden, skriver nettstedet.

Vi regner ikke med å gjøre nye investeringer i Sverige på kort sikt, sier kommunikasjonssjef Torbjørn Steen i Statkraft til NTB.

Prosjektene i Sverige var planlagt med en samlet installert effekt på henholdsvis 200 og 90 megawatt, mot 1.000 megawatt i Midt-Norge. Planleggingen hadde imidlertid ikke kommet like langt på de to svenske prosjektene. Blant annet var det ikke valgt leverandør, i motsetning til de norske prosjektene i Fosen og Snillfjord, hvor Vestas var valgt som foretrukket leverandør.

Selvfølgelig vil vi kunne vende tilbake til prosjektene hvis forutsetningene i markedet endres vesentlig. Men jeg må si at jeg ikke tror det vil skje, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft til Energiwatch.