Statoil bygger verdens største havvindpark

Skotske myndigheter har gitt sitt ja. Skotske myndigheter har gitt Statoil tillatelse til å bygge den flytende vindkraftparken Hywind utenfor landets kyst, melder NTB. Prosjektet kan stå ferdig i 2017. Verdens største havvindsprosjekt Lisensen til testanlegget bestående av fem flytende turbiner utenfor Peterhead ble gitt av den skotske regjeringen mandag, skriver Sysla Grønn. – Vi er glade … Continued

Skotske myndigheter har gitt sitt ja.

Skotske myndigheter har gitt Statoil tillatelse til å bygge den flytende vindkraftparken Hywind utenfor landets kyst, melder NTB. Prosjektet kan stå ferdig i 2017.

Verdens største havvindsprosjekt

Lisensen til testanlegget bestående av fem flytende turbiner utenfor Peterhead ble gitt av den skotske regjeringen mandag, skriver Sysla Grønn.

– Vi er glade for å ha fått denne godkjennelsen på plass og jobber nå mot en endelig investeringsbeslutning, sier pressetalskvinne Elin Isaksen i Statoil.

Havvindprosjektet er det første i Storbritannia og det største i verden, skriver den skotske regjeringen i en pressemelding.

Strøm til 20.000 boliger

Hvis det blir gjennomført, kan turbinene gi strøm til nærmere 20.000 boliger.

– Hywind er et meget spennende prosjekt med tanke på kraftproduksjon og teknisk nyvinning, sier den skotske viseførsteministeren John Swinney. – Det er en anerkjennelse av vår energisektors ekspertise og dyktige medarbeidere at Statoil har valgt Skottland for bygging av verdens største flytende vindkraftverk, sier han.