Snøsmelting gir lavere strømpris i år

Mye vann gir lav pris. Gjennomsnittlig strømpris for husholdningene har gått ned med 37 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Nedgangen skyldes mer vann i magasinene og snøsmelting. Den lave strømprisen sees i sammenheng med mye snøsmelting i fjellet og kraftig økning i fyllingsgraden gjennom kvartalet, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Les også: Her kan … Continued

Mye vann gir lav pris.

Gjennomsnittlig strømpris for husholdningene har gått ned med 37 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Nedgangen skyldes mer vann i magasinene og snøsmelting.

Den lave strømprisen sees i sammenheng med mye snøsmelting i fjellet og kraftig økning i fyllingsgraden gjennom kvartalet, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Fyllingsgraden måles av Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE), og beskriver forholdet mellom vanninnholdet i et reguleringsmagasin og vanninnholdet ved fullt magasin.

Ved utgangen av uke 40 var fyllingsgraden i Norge på hele 92,7 prosent. På samme tid i fjor var fyllingsgraden 78,4 prosent.