Lagre alt karbonutslipp, eller steng ned!

Vil erstatte kull med gass og kjernekraft. Regjeringen i Storbritannia lover å stenge alle landets kullkraftverk innen 2025, så sant de ikke fanger og lagrer CO2-utslippene. Dette er ikke fremtiden Beslutningen ble presentert onsdag, mindre enn to uker før åpningen av klimatoppmøtet i Paris. – Det kan ikke være tilfredsstillende for en avansert økonomi som Storbritannia … Continued

Vil erstatte kull med gass og kjernekraft.

Regjeringen i Storbritannia lover å stenge alle landets kullkraftverk innen 2025, så sant de ikke fanger og lagrer CO2-utslippene.

Dette er ikke fremtiden

Beslutningen ble presentert onsdag, mindre enn to uker før åpningen av klimatoppmøtet i Paris.

– Det kan ikke være tilfredsstillende for en avansert økonomi som Storbritannia å være avhengig av forurensende, karbonintensive, 50 år gamle kullkraftverk, sa Amber Rudd, minister for energi og klimaendringer. – Dette er ikke fremtiden.

Kan reddes av karbonfangstteknologi

Fra før har det vært kjent at tre av landets tolv kullkraftverk skal stenges. Nå er det altså klart at det er kroken på døra også for de andre ni, så sant de ikke installerer teknologi som gjør det mulig å fange og lagre CO2-utslippene.

Dette er vanligvis svært dyrt, og det finnes i dag svært få kraftverk i verden med fangst og lagring av CO2.

Skal erstattes med gass og kjernekraft

Flere av kullkraftverkene som stenges, skal erstattes av gasskraftverk. En stor del av gassen som Storbritannia importerer, kommer fra Norge. I motsetning til mange andre land som prøver å få ned klimautslippene, satser Storbritannia også på atomkraft. Rudd varsler økte investeringer både i gass- og kjernekraft.